ABDİ İPEKÇİ CAD. NİŞANTAŞI, İSTANBUL

Burun Estetiğine Dair Farklı Bir Bakış Açısı

Koku alma duyumuzun birincil organı, daha da önemlisi nefes alışverişimizin ilk durağı olan burun, gerek nefes alma problemleri gerekse duruş bozukluğu nedeniyle cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyabiliyor. Bazen bu iki problem bir arada bulunuyor ve ikisi aynı operasyon içinde halledilebiliyor. Hatta son yeniliklerle beraber farkında olmadığınız nefes problemleriniz bile, estetik operasyon sırasında tedavi edilebiliyor. Artık burun estetiği ortaya sadece güzel bir burun çıkarmak değil, en iyi şekilde nefes alabilen güzel bir burun ortaya çıkarmak.

Burun estetiği bu denli popüler bir uygulama olmasına rağmen insanların kafasındaki soru işaretleri silinmiş değil. Burun estetiğini daha farklı bir açıdan sorgulayan soru ve yanıtlar aşağıda sizi bekliyor.

Burun ameliyatını KBB operatörü mü, yoksa estetik cerrah mı yapmalı?

 Yukarıda da belirttiğim gibi, artık burun estetiğinde tek amaç yok. Amaç, hem iyi nefes alan, hem de güzel duran burnu yaratmak. Burun estetiği artık tek yönlü düşünülemez. Dolayısıyla doktor tercih ederken bu iki amacı da gerçekleştirebilecek doktoru tercih etmelisiniz.

Bir estetik cerrah KBB alanında kendini geliştirebilir. Burun estetiğinde burnunuzu nefes alışverişinde en fonksiyonel hale getirebilmek için gerekli teknikleri kullanabilir. Öte yandan aynı şekilde bir KBB operatörü de burnu daha fonksiyonel hale getirirken, en güzel şekli nasıl verebileceğini bilir.

Bu nedenle burun ameliyatından önce doktorunuzun akademik geçmişini, gerçekleştirdiği operasyonları dikkatle incelemelisiniz. Burnunuzla ilgili bir nefes alışveriş problemi olduğunu hissetmeseniz bile burnunuzu hem güzelleştirecek hem de fonksiyonel olarak en iyi duruma getirebilecek doktoru tercih etmelisiniz.

Burun ameliyatı zor bir operasyon mudur?

burun estetiğiBurun ameliyatı genel bakış açısında zor olarak değerlendirilen bir operasyondur. Bunun sebebi herkesin burun anatomisinin ve estetikteki isteklerinin farklı olmasıdır. Burun estetiği tamamen kişiye özel bir uygulamadır. Burun anatomisinin, kişinin yeni burnuna yönelik isteklerinin ve kişiye en uyumlu olacak burun yapısının aynı potada eritilip ameliyatın planlanması zor bir süreçtir.

Öte yandan burun estetikleri kendi arasında zorluk derecesine göre üçe ayrılır ve kolaydan zor adoğru 1,2,3 diye sıralanırlar. 1.derecedeki hastalar genel hastaların %75ini kapsarken, 2.derece %20sini, en zor derece olan 3.derece ise %5ini kapsar. Bu sınıflama kişinin burnunun anatomisine göre belirlenmektedir.

Burun estetiği için tek bir teknik mi kullanılır?

 Burun estetiği yapılırken kullanılan birçok teknik vardır. Hangi tekniğin kullanılacağına kişinin burnuna göre doktor karar verecektir. Doktorunuz burun estetiğinde hangi tekniği kullanacağını sizin için en iyisi olacak şekilde belirler. Ameliyattan önce planlanan burun ve burun anatomisi bu aşamada belirleyici olmaktadır.

Burun estetiğinde kullanılan birçok teknik vardır. Ama bunlardan en bilinenleri açık teknik, kapalı teknik ve delivery tekniktir. Doktorunuz tarafından sizin için hangi teknik seçilmiş ise sizin için en uygun tekniğin o olduğuna emin olabilirsiniz.

Burun estetiğiyle beraber sinüzit teavisi de gerçekleştirilebilir mi?

 Burun estetiği esnasında nefes alışverişi düzeltecek müdahalalerde bulunmanın mümkün olması gibi burun içinde yapılabilecek diğer operasyonlar da mümkündür. Sinüzit tedavisinin de burun estetiği esnasında gerçekleştirilmesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir. Aksine sonradan herhangi bir operasyon yapılması burun yapısını olumsuz etkileme ihtimalinden dolayı bu iki işlemin aynı anda gerçekleştirilmesi daha iyi olacaktır.

Öte yandan burnunuzla ilgili her problemin burun estetiği esnasında halledilemez. Burun estetiğinde halledilemeyecek problemler burun üzerinde sorunlardır. Örneğin ben alınması, siyah nokta tedavisi ya da leke tedavisini bir başka operasyona ertelemek gerekir. Bu tür bir operasyon da düşünüyorsanız burun estetiği operasyonunu tam anlamıyla atlattıktan sonra yaptırmalısınız.